Uczniowie I i II klasy gastronomicznej Niepublicznego Technikum Usługowego ZDZ w Warszawie, 11 czerwca 2018 roku odwiedzili hotel Rialto w Warszawie.
Wizyta odbyła się w ramach współpracy ZDZ w Warszawie z hotelem Rialto w zakresie możliwości odbywania praktyk zawodowych naszych uczniów w tym hotelu. Spotkanie zorganizował Pan Piotr Sarnowski – pedagog i nauczyciel przedmiotów zawodowych w Szkołach ZDZ w Warszawie.
Hotel Rialto to pierwszy luksusowy hotel typu boutique w Polsce, oferujący elegancję, luksus i profesjonalną obsługę zarówno dla klientów biznesowych , jak i podróżujących turystycznie. Hotel oferuje udogodnienia najwyższej jakości , doskonałą kuchnię, a także profesjonalną obsługę gości.
Młodzież mogła zobaczyć profesjonalne zaplecze gastronomiczne hotelu. W tajniki kuchenne wprowadzał uczniów Pan Paweł Wdowiak – Sous Chew hotelowej kuchni, zwycięzca wielu konkursów gastronomicznych, kucharz zdobywający doświadczenie kulinarne w znanych restauracjach rekomendowanych przez przewodnik Michelin.
Uczestnicy wizyty zapoznali się także z bogatą ofertą zakwaterowania i z zasadami profesjonalnej obsługi gości.
Dziękujemy serdecznie dyrekcji i pracownikom hotelu za sympatyczne przyjęcie uczniów i możliwość zapoznania ich z profesjonalną obsługą gastronomiczną w jednym z najlepszych hoteli w Polsce.